Weesperzijde 111k
1091EN Amsterdam
Nederland
+31(0)20 4633793
mail@factarchitects.nl


Ik geloof in dat door kwaliteit te maken en het creëren van duurzame hoogwaardige gebouwen, wij een positieve bijdrage leveren aan de gebouwde omgeving. Wij maken gebouwen die geliefd zijn bij bewoners en gebruikers, waar mensen willen wonen, werken en verblijven. Gebouwen waar mensen zich thuis voelen en in willen investeren. Zo wordt extra waarde gecreëerd, die generaties lang mee gaat.

Mijn passie is, samen met opdrachtgevers en gebruikers, fantastische gebouwen te maken. Ik zie ieder gebouw als het resultaat van de samenwerking. Een product van onze visie op de opgave samen met het belang van de opdrachtgever vertaald in mooie en waardevolle architectuur. 

In 2005 heb ik Fact Architects opgericht, een all round architectenbureau. Wij werken aan verschillende opgaves van variërende schaal. Met ons werk hebben we vele prijzen gewonnen waaronder recentelijk 2 keer de Ari Keppler Prijs 2018 voor een school en een transformatie. 

Naast mijn werk als architect werk ik voor Welstand Almere sinds 2016 waar ik mijn bijdrage probeer te geven aan de kwaliteit van de stad. Ook geef ik les als gastdocent op de Academie van Bouwkunst in Amsterdam. Waar ik zelf Cum Laude afstudeerde in 2002 bij Herman Hertzberger, Yushi Uheara en Jan Richard Kikkert.

Peer Glandorff, architect MArch